Acıdere Mah. 6700 Sk. Adatek No:5 Sarıçam/ADANA
Acıdere Mah. 6700 Sk. Adatek No:5 Sarıçam/ADANA
Zeytin hamurunun elde edilmesinden sonra, yağın ortaya çıkması için yoğrulma işlemi başlar. Bu aşamada zeytin hamuru, yavaşça karıştırılarak içerisindeki yağ moleküllerinin birbirine yapışması sağlanır. Bu işlem sıcaklığın çok dikkatli kontrol edildiği bir süreçtir, çünkü yüksek sıcaklıklar zeytinyağının besin değerini ve aromasını olumsuz etkileyebilir. Soğuk sıkım yöntemi ise, zeytinyağının en saf haliyle elde edilmesini sağlar.
OLEOGRANO, bu aşamada soğuk sıkım teknolojisini tercih eder. Bu yöntem, zeytinyağının doğal aromalarını ve sağlık açısından faydalı bileşenlerini maksimum seviyede korumamıza olanak tanır.